Bereidingstijd: 30 minuten
Wat heb je nodig voor 2 personen?
Ingrediënten
75 gram ongekookte quinoa
½ komkommer
2 tomaten
1 rood uitje
75 gram zwarte olijven
75 gram fetablokjes
Voor de dressing:
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
peper en zout
1 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel citroensap
Vegetarische Griekse quinoasalade
Zo’n heerlijke vegetarische Griekse quinoasalade is ideaal in de zomer als salade bij een BBQ. Geef deze salade wat extra body door een portie quinoa toe te voegen! Ook heel lekker als lunch op een zomerse dag.
Wat ga je doen voor deze zomerse Griekse quinoasalade?
- Bereid de quinoa zoals vermeld staat op de verpakking.Meng de ingrediënten voor de Griekse dressing door elkaar.
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd vervolgens in plakjes. Snijd de tomaten in partjes en het rode uitje in dunne halve ringen.
- Wanneer de quinoa klaar is meng je deze met de komkommer, tomaten en rode ui. Voeg de helft van de dressing toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer de Griekse salade met de olijven en brokkel de feta eroverheen. Druppel er de rest van de dressing overheen.