Vegan wraps met quinoa en pulled jackfruit

Vegan Kibbeh ovenschotel met zoete aardappel en quinoa

Bereidingstijd: 30 minuten

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Ingrediënten

100 gram ongekookte quinoa

Blokje groentebouillon

150 gram rode kool

1 eetlepel limoensap

1 theelepel gedroogde koriander

1 blik young jackfruit

75 ml bbq saus

¼  komkommer

2 eetlepels vegan mayonaise

2 grote wraps*

2 eetlepels zonnebloemolie

Zout en peper

 

Overige benodigdheden:

Aluminiumfolie

*de overige wraps kun je goed in de vriezer bewaren. Doe ze, om uitdrogen te voorkomen, in een dichtstripzakje.

Vegan wraps met quinoa en pulled jackfruit

Deze vegan wraps zijn super lekker, de jackfruit heeft een heerlijke vlezige structuur. Hierdoor mis je het vlees echt niet!  Deze wraps zijn zó goed gevuld dat je er aan één genoeg hebt.

Wat ga je doen voor deze heerlijke egan wraps met quinoa en pulled jackfruit?

  1. Bereid de quinoa zoals vermeld staat op de verpakking. Voeg het blokje groentebouillon toe aan het kookwater. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de rode kool in dunne reepjes en meng met het limoensap, 1 theelepel koriander en 1 eetlepel zonnebloemolie. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Zet even weg.
  3. Laat de stukjes jackfruit uitlekken en spoel af onder stromend water. Trek met je handen uit elkaar. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een hapjespan en bak de stukjes jackfruit met de bbqsaus 5 minuten.
  4. Snij ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Meng de mayonaise met 1 eetlepel water.
  5. Verwarm de wraps even kort in de oven. Haal uit de oven. Bedek een bord met aluminiumfolie en leg de wrap op de folie.
  6. Verdeel de quinoa, de jackfruit, de rode kool en komkommer over de wraps. Bestrooi met wat extra koriander naar smaak en besprenkel met de mayonaise dressing. Rol op en klaar!
Vegan Kibbeh ovenschotel met zoete aardappel en quinoa