Romige pompoen-quinoasoep met kokosmelk

Romige pompoen-quinoasoep met kokosmelk

Bereidingstijd: 45 minuten

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Ingrediënten

75 gram ongekookte quinoa

1 pompoen

2 tenen knoflook, uitgeperst

2 eetlepels olijfolie

500 ml groentebouillon

1 eetlepel kerriepoeder

200 ml koksmelk

Limoensap

Bieslook (ter garnering)

Zout en peper

 

Overige benodigdheden:

Staafmixer

Romige pompoen-quinoasoep met kokosmelk

Deze romige pompoensoep heeft een heerlijke bite door de quinoa. Het limoensap geeft de soep een frisse touch.

Wat ga je doen voor deze heerlijke Romige pompoen-quinoasoep met kokosmelk?

  1. Bereid de quinoa zoals vermeld staat op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de pompoen af, snij het steeltje en kontje eraf, haal de pitjes eruit en gooi deze weg. Snij de pompoen in stukken.
  2. Schep de pompoenblokjes in een kom.Pers de knoflook uit en doe deze bij de pompoenblokjes, samen met de olijfolie, een snuf zout en flink wat peper. Verdeel de pompoen over een bakplaat en zet 20 minuten in de oven.
  3. Doe de 500 ml groentebouillon in een soeppan of pan met dikke bodem. Doe de gare blokjes pompoen bij de bouillon. Voeg de kerriepoeder toe. Pureer alles tot er een gladde soep ontstaat. Voeg de gekookte quinoa en 150 ml van de kokosmelk. Breng de soep tegen de kook aan. Proef en voeg indien nodig nog wat extra zout en peper toe.
  4. Meng de 50 ml kokosmelk met flink wat limoensap en wat zout. Hak de bieslook fijn.  Schep de soep in kommen en schep er een flinke schep kokosroom op.  Bestrooi met de bieslook. Serveer direct.
Romige pompoen-quinoasoep met kokosmelk