Pannenkoeken

Hoekschewaarde Pannenkoeken

Voor circa 12 pannenkoeken


Met deze pannenkoekenmeel bak je echte Hoeksche pannenkoeken. De mix is gemaakt met o.a. Hoeksch quinoameel van Boer & zus. Het recept is ontwikkeld samen met Michka van Kookstudio Hoeksche Waard. Waarom Zeeuwsbloem in een Hoeksche mix? Omdat daar de tarwe groeien met de beste bakeigenschappen, om zo de lekkerste pannenkoeken te kunnen bakken.

 

Ingrediƫnten:

400 gram Hoekschewaardse pannenkoekenmeel

800 ml melk

1 el bakpoeder of een zakje van 16 gram

3 eieren maat M/L

Flinke snuf zout


Bereidingswijze:

Doe de pannenkoekenmeel in een beslagkom en voeg het bakpoeder en het zout toe. Meng goed door elkaar. Voeg de helft van de melk toe. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk en de 3 eieren toe. Laat het beslag 5 minuten rusten voor je begint met bakken. 


Bakken: Doe een scheutje olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken op niet al te hoog vuur aan beide zijden goudbruin.