Pannenkoeken

Hoekschewaarde Pannenkoeken

Voor circa 12 pannenkoeken


Met deze pannenkoekenmix bak je echte Hoeksche pannenkoeken. De mix is gemaakt met o.a. Hoeksch quinoameel van Boer & zus. Het recept is ontwikkeld samen met Michka van Kookstudio Hoeksche Waard. Waarom Zeeuwsbloem in een Hoeksche mix? Omdat daar de tarwe groeien met de beste bakeigenschappen, om zo de lekkerste pannenkoeken te kunnen bakken.

 

Ingrediƫnten:

400 gram Hoekschewaardse pannenkoekenmix

800 ml melk

1 el bakpoeder

3 eieren maat M/L


Bereidingswijze:

Doe de pannenkoekenmix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk en de 3 eieren toe.


Bakken: Doe een scheutje olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken op niet al te hoog vuur aan beide zijden goudbruin.