Bereidingstijd: 30 minuten
Wat heb je nodig voor 12 pancakes?
Ingrediënten
250 gram Hoekschewaardse pannenkoekenmix
400 ml karnemelk
2 eieren maat M/L
1 el kristalsuiker
1 zakje vanille suiker
2 tl baking soda
Snufje zout
Plakjes rijpe bananen, bosbessen, frambozen
Lekker met: ahornsiroop (of siroop)
Hoekschewaardse American Pancakes
Ook héél lekker, pancakes! Ideaal voor een uitgebreid ontbijt in het weekend. Heerlijk met vers fruit zoals blauwe bessen, maar frambozen, aardbeien, bramen, ja eigenlijk alle vruchten smaken er heerlijk bij! En dan als laatste een lekkere scheut ahornsiroop. In een handomdraai bak je dus zo de lekkerste Hoekschewaardse American Pancakes.
Wat ga je doen voor deze heerlijke Hoekschewaardse American Pancakes?
- Klop de eieren los in een schaaltje. Meng de bloem met de bakingsoda en zout in een kom en klop daar de eieren en de karnemelk door. Goed kloppen zodat je geen klontjes krijgt. Je houdt een iets dikkig beslag over.
- Verwarm een kontje boter in een koekenpan en schep hier een juslepel beslag in. Terwijl de ene zijde aan het bakken is, leg je de plakjes banaan op de andere zijde.
- Bak de pancakes om en om in een minuut of 4 goudbruin en gaar. Als je koekenpan groot genoeg is, kun je meerdere pancakes tegelijk bakken.
- Serveer de pancakes met vers fruit en ahornsiroop.