Nederlandse Quinoa

Onze Hoeksche quinoa

Onze quinoa wordt geteeld in Nederland, in de Mookhoek om precies te zijn. Een klein plaatsje in de Hoeksche Waard. Hieronder vind je meer informatie over onze quinoa en de teelt hiervan. Onderaan vind je ons product.

We telen quinoa op onze boerderij, omdat wij het leuk vinden om een product te telen dat niet opgaat in de grote massa. En als het even kan verkopen we dit rechtstreeks aan de consument. Daarnaast vinden wij het erg leuk om een gewas hier in Nederland te telen dat oorspronkelijk van ver komt en tot voor kort alleen nog daar groeide. Ondanks dat quinoa oorspronkelijk uit Zuid Amerika komt groeit het hier ook super. Een bijkomend voordeel van Nederlandse quinoa is dat je niet de enorme hoeveelheid uitstoot (CO2) hebt, doordat de quinoa een veel kortere weg aflegt. Door het lokaal te telen is die uitstoot er niet maar koop je wel hetzelfde product, alleen met een veel mindere belasting voor het milieu.

 

De teelt

De teelt start eigenlijk direct na de oogst van het vorige product, dat kan van alles zijn geweest. Na de oogst ploegen we het land zodat alle gewasresten onder de grond kunnen verteren en de grond goed los is zodat het water goed weg kan. In het voorjaar maken we de grond fijn en zaaien we de quinoa. Als de quinoa in de grond zit gaat deze groeien, alleen het onkruid groeit ook mee. Om ervoor te zorgen dat alleen de quinoa wordt geoogst wordt er in de quinoa geschoffeld. Dit houdt in dat we met een machine door het gewas rijden en alle andere planten, behalve de quinoa worden verwijderd door middel van afsnijden van deze “verkeerde” planten. Er wordt dus niet in gespoten. Om van het laatste onkruid af te komen lopen we alles nog een aantal keer na met de schrepel en zo zorgen we dat alleen de quinoa planten overblijven. Als de quinoa rijp is wordt deze geoogst met een maaidorser, dezelfde soort machine als ook tarwe kan worden geoogst. Wij zijn geen biologisch bedrijf, ondanks dat is de quinoa niet bespoten of behandeld. Alleen het van nature aanwezige beschermlaagje, de saponine, is eraf gepoetst. Dit heeft een bittere smaak en is niet smakelijk om te eten. Dit gebeurt door middel van draaiende lappen waarlangs de quinoa  stroomt. Vervolgens is de quinoa in kleine verpakkingen gedaan.

Boer & zus quinoa

Hier vind je onze super quinoa. Ter inspiratie komt ieder zakje quinoa met twee verschillende recepten. Zodat je wat leuke inspiratie hebt. Er zit 400 gram quinoa in een zakje en deze kost €4,00. Voor bestellingen kun je mailen naar info@boerenzus.nl of het contactfomulier invullen.

Verder informatie over de betaling zul je per email van ons ontvangen.


De verzendkosten bedragen €1,95. Vanaf een bestelling van 5 zakjes of meer is de verzending gratis.

Onze quinoa

Boer & Zus

Mookhoek 57

3293 AC Mookhoek


Als je met ons in contact wil komen zou je dan zo vriendelijk willen zijn om een email te sturen?

info@boerenzus.nl. We beantwoorden de mail elke dag.

Bellen kan eventueel ook naar 0618188666.


Kvk nummer 66008077

BTW nummer NL 8563.54.284 B01