Contactformulier

Contactformulier

Er zit 400 gram quinoa in een zakje, een zakje kost €4,00. Ter inspiratie komt ieder zakje quinoa met twee verschillende recepten. Voor bestellingen kun je onderstaand formulier invullen. Verdere informatie over de betaling zul je per email van ons ontvangen.

 

Verzendkosten:

De minimale bestelhoeveelheid is 5 zakjes. De verzendkosten bedragen €3,95. Vanaf een bestelling van 10 zakjes of meer is de verzending gratis.

 

 
 
 
 
 
 
 

FAQ

Wat is quinoa?

Quinoa komt van oorsprong uit Zuid Amerika en wordt daar al duizenden jaren gegeten.

Quinoa is een psuedo graan, dit betekent dat het geen graan is maar wel op dezelfde manier wordt gebruikt. Quinoa is een zaadje. Quinoa heeft van nature een beschermlaagje, dit laagje bestaat uit saponine. Waardoor wordt voorkomen dat de quinoa wordt opgegeten door bijvoorbeeld vogels of insecten. Dit bittere laagje is niet lekker om te eten, daarom hebben wij het er alvast voor je afgepoetst. Maar je moet het nog wel even goed afspoelen in een keukenzeef. Deze saponine is niet slecht voor je, het is alleen niet lekker en komt trouwens in heel veel planten en groente van nature voor.


Hoe moet ik de quinoa klaarmaken?

Spoel de quinoa goed. Neem per 75 gram quinoa 250 ml water. Breng het water aan de kook. Als het water kookt voeg je de quinoa toe. Laat het 10 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit, giet af en laat de quinoa nog even 5 minuten staan met het deksel op de pan. Verwerk de quinoa zoals in de bijgevoegde recepten staat.


Hoe wordt quinoa geteeld?

De teelt start eigenlijk direct na de oogst van het vorige product, dat kan dus van alles zijn geweest. Na de oogst ploegen we het land zodat alle gewasresten onder de grond kunnen verteren en de grond goed los is zodat het water goed weg kan.

In het voorjaar maken we de grond fijn en zaaien we de quinoa. Als de quinoa in de grond zit gaat deze groeien. Om van het onkruid af te komen rijden we erdoor heen om te schoffelen. Dit houdt in dat we met een machine door het gewas rijden en alle andere planten, behalve de quinoa worden verwijderd door middel van afsnijden van deze “verkeerde” planten. Er wordt dus niet in gespoten. Om van het laatste onkruid af te komen lopen we alles nog een aantal keer na met de schrepel en zo zorgen we dat alleen de quinoa planten overblijven.

Als de quinoa rijp is oogsten we deze met een maaidorser, dezelfde soort machine die tarwe oogst.


Wat kan ik met quinoa?

Je kunt hele lekkere salades maken met quinoa. Heel divers, met groenten maar ook met fruit zoals mango. Bij de quinoa die wij verkopen zitten aan het zakje twee recepten. Daarnaast kun je ook nog andere recepten vinden op onze site, onder recepten. Hier vind je bijvoorbeeld een hele lekkere salade met pittige biefstuk en rucola.


Hoe spreek je het uit?

Goede vraag! In het Engels klinkt het als ‘kie no wa’, en op z’n Spaans meer als ‘kien wa’.


Bevat quinoa gluten?

Nee, quinoa is van nature glutenvrij. Echter, de maaidorser die wij gebruiken om de quinoa te dorsen (oogsten van granen) wordt ook gebruikt om onze tarwe en gerst van het land te halen. Dus ondanks dat de quinoa zelf geen gluten bevat kunnen wij geen garantie geven dat deze helemaal glutenvrij is.


Zijn er bestrijdingsmiddelen gebruikt tijdens de teelt van de quinoa?

Nee.


Is het biologisch?

Nee, de quinoa is niet biologisch.  Wij zijn geen biologisch bedrijf, ondanks dat is de quinoa niet bespoten of behandeld. Alleen het van nature aanwezige beschermlaagje, de saponine, is eraf gepoetst.


Welke voedingswaarden zitten er in quinoa?

Kcal

392Kcal

Eiwit

16,2gram

Koolhydraten

63,9gram

Vet

6,9gram

Waarvan verzadigd

1,2gram

Vezels

3,5gram

Daarnaast zit er ook vitamine B1, B2 en een aantal mineralen, zoals kalium, ijzer en magnesium in quinoa


Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je altijd mailen naar info@boerenzus.nl.